Categories
Huvudrätter

BologNice

4-6 portioner
3oo g vegofärs
1 hackad gul lök
1 hackad morot
3 klyftor vitlök (riven)
6 soltorkade tomater
2 msk tomatpure
1 msk torkad timjan
1 msk torkad oregano
1 msk torkad basilika
1 frp krossade tomater (400 g)
1 msk sojasås
1 grönsaksbuljongtärning
1-2 msk socker
2-3 dl vatten
1 tsk vinäger

  1. Fräs grönsakerna i panna.
  2. Tillsätt tomatpuré och kryddorna. Stek på!
  3. Tillsätt nu vegofärsen.
  4. Efter ung. 2 min, Tillsätt de krossade tomaterna, grönsakstärningen, sojan, socker, vatten och salt/peppar.
  5. Låt puttra 20 min – 1 h.
  6. Smaka av och tillsätt vinägern om det behövs.