Categories
Huvudrätter

Chiligryta med kidneybönor

(4 port)
2 msk olja
1 stor gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1-2 tsk chilipulver
1 tsk mald spiskummin
1 röd paprika, hackad
1 gul paprika, hackad
1 grön paprika, hackad
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpure
3 dl grönsaksbuljong
1 burk kidneybönor
havre fraish till servering


1) Sätt ugnen på 200.
2) Fräs lök och vitlök tillsammans med chilipulver och spiskummin på låg värme till löken blir mjuk.
3) Tillsätt paprikorna och stek i 5 min.
4) Tillsätt krossade tomater, tomatpure och buljong. Låt koka upp samt salta och peppra.
5) Lägg på lock och ställ in i ugnen i 30-35 min. Tillsätt kidneybönorna de sista 10 min.
6) Garnera med Havre fraish. Servera med ris och majs.