Categories
Sötsaker

Bullar med kanel

40 stycken
5 dl soja- eller havremjölk
150 gram mjölkfritt margarin
25 gram jäst
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk stött eller mald kardemumma
12-15 dl vetemjöl
Fyllning:
1 dl socker
3-4 msk kanel
150-200 gram mjölkfritt margarin
Garnering/pensling
Havre- eller sojagrädde
Pärlsocker

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och häll på saltet. Smält margarinet i en kastrull på spisen och häll sedan på mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen över jästen.
Tillsätt socker, kardemumma och vetemjöl. Arbeta degen tills den blir slät och blank. Jäs under bakduk ca 30 minuter. Blanda under tiden samman fyllningen.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platt rektangel. Bred på fyllningen. Rulla ihop och dela i bitar, det ska bli ca 40 stycken.
Lägg på plåtar och låt jäsa på nytt i ca 30 minuter. Pensla sedan med havre- eller sojagrädde och garnera med pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 5-8 minuter.